Maandclubs 2015-2016

Het leuke van een maandclub is, dat je elke maand een pakje ontvangt. En dit jaar zijn de projecten niet zo heel groot, dan heb je op het einde van het jaar het project ook af. Dat is natuurlijk ook wel fijn. Dit jaar kun je kiezen uit een nieuwe serie van Blackbird Designs, Country Cottage Needleworks en Hands on Designs.

Blackbird Designs – Garden Club

Alma en Barb hebben een tijdje geen nieuwe patronen uitgebracht, maar nu zijn ze helemaal  weer terug, met o.a. een 12-delige serie, de Garden Club. Ik ben zo enthousiast! Het zijn allemaal vrij kleine patroontjes van 10 x 10cm. Elk patroontje laat een deel van het tuinieren zien, denk aan een mandje met bloemen, bijtjes die van bloem naar bloem vliegen of zoals dit eerste patroontje een schaal vol met kersen. Een groot voordeel heeft deze manier van tuinieren al, je krijgt er geen vieze handen van.

BBDserie

Het bijzondere van deze serie is, dat je elke aflevering op een ander kleur stof kunt borduren. Op de foto kun je de eerste drie afleveringen zien, die kun je als een quiltje aan elkaar naaien. Wil je een wat grotere quilt als eindresultaat, voeg dan een mooi quiltstofje toe tussen de verschillende patroontjes. Je kunt er ook voor kiezen om elk patroontje als een kussentje af te werken, dan heb je aan het einde van de serie een geweldig mooie collectie kussentjes. En uiteraard kun je ze ook op een grote lap borduren, of lijst ze per aflevering in en hang ze bij elkaar. Mogelijkheden genoeg dus. De patronen kosten € 10,50 per stuk.

Je kunt je opgeven voor alleen de patronen, of er ook gelijk stof en garen bij ontvangen. Het is ook mogelijjk om het Weeks Dye Works linnen te ontvangen dat voor het patroontje gebruikt is. De kosten voor deze stof zijn € 13,00 per aflevering (lapje is 33 x 47cm).

 

Country Cottage Needleworks – Gingerbread Village

550_Gingerbread_Village_Reveal_1

Wat is het toch leuk om volkomen onverwachts van Country Cottage Needleworks te horen dat ze met een nieuwe mysterie begint. Na het grote succes van Santa’s Village komt er nu Gingerbread Village. Met een heus treintje in het midden. Je kunt de afleveringen op een grote lap borduren, of afzonderlijk en dan als kleine kubusjes afwerken, zodat je ze bij elkaar kunt zetten. Ik zie het al helemaal voor me in de vensterbank met dan zo’n sliert lichtjes er tussen. Details volgen zsm, we weten al welke kleuren overlopend garen gebruikt worden en hoeveel strengetjes je nodig hebt. Bij elke aflevering is ook een knoopje gebruikt, net als bij Santa’s Village. En hoewel Niki het dorp op lambswool linnen heeft geborduurd, denk ik dat wij weer gaan voor het wit gespikkelde Belfast linnen, dat we ook voor Santa’s Village hebben gebruikt.

We beginnen met de club in november, deze keer zijn er 11 afleveringen, dat betekent dat je in september 2016 het laatste deel ontvangt en je dus (in theorie) ruim de tijd hebt om het hele dorpje voor de kerst af te hebben. Je kunt kiezen uit twee opties voor het linnen. De hoeveelheid linnen hangt af van je keuze om alle patroontjes op een lap te borduren of om ze afzonderlijk af te werken. Het origineel is op 13 draads linnen geborduurd, het Lambswool linnen hebben we ook in 11 draadjes per centimeter. Geef duidelijk aan bij je bestelling als je liever op 11 dr/cm borduurt.

Optie 1: originele Lambswool linnen, met alle strengetjes overlopend garen en de bijbehorende kleurtjes Venus garen, alle patroontjes en de knoopjes. Op de foto hieronder zie je de kleurtjes garen die gebruikt worden en het linnen. Geef graag aan of je de patroontjes op een lap borduurt of afzonderlijk.

2015CCNlambswool

Optie 2: het wit gestippelde Belfast linnen (13dr/cm) met aangepaste groene kleuren, voor zowel de overlopende kleur groen als de effen kleurtjes groen (dit zijn de kleurtjes die we ook voor Santa’s Village hebben gebruikt), de patroontjes en de knoopjes. Geef graag aan of je de patroontjes op een lap borduurt of afzonderlijk.

2015CCNstippel

Optie 3: de overlopende garens, Venus garens, patroontjes en knoopjes, je zorgt zelf voor een stuk stof. Houd er wel rekening mee dat de knoopjes uitgezocht zijn met de 13dr stof in gedachten.

Optie 4: de patroontjes met of zonder de knoopjes, geef dit graag duidelijk aan.

Afhankelijk van de optie die je kiest zijn de kosten als volgt (volgens de informatie die ik op dit moment heb):

patroontjes € 6,95 per stuk, het eerste patroontje is waarschijnlijk wat duurder

knoopjes € 2,00 per stuk

garens complete pakket € 35,60

stof voor een grote lap € 12,00

stof voor afzonderlijke werkjes € 18,40

Je krijgt de stof, het knoopje en de nodige garens bij de eerste zending toegestuurd, de rest van het garen en de knoopjes verdelen we over de overige afleveringen.

Als je je opgeeft voor de club ontvang je ook een instructie over hoe je de kubusjes in elkaar kunt zetten. Dat komt altijd wel van pas, ook als je de patroontjes op een grote lap borduurt ;-). Wij hebben er al heel veel zin in, wat weer een leuk project om naar uit te kijken.

 

Hands on Designs – Block Party
Cathy van Hands on Designs heeft tijdens de laatste beurs een nieuwe club geïntroduceerd: de Block Party! En het eerste patroontje heeft mijn hart gestolen. Jullie weten wel dat ik gek op huisjes ben en dit is natuurlijk een kussentje naar mijn hand. De Block Party kussentjes zijn geborduurde blokjes die je neer kunt zetten. En elk patroontje heeft zijn eigen onderwerp dat steeds bestaat uit 4 letters. Het wordt echt een sport om te bedenken wat het volgende kussentje gaat worden. Er zijn 6 afleveringen, je ontvangt elke twee maanden een pakketje.

Wat ik heel leuk vind, is dat de kruinen van de bomen doorlopen op de bovenkant van het kussentje. Het stukje vilt zit bij het patroon, de speldjes moet je apart bestellen. Je kunt het hele kussentje met de hand in elkaar zetten, precies waar ik van hou. Je moet wel precies tellen en geen foutjes maken, anders lopen de bomen niet mooi door en dat kun je in dit geval niet oplossen.

homeblock_top_219x214

De blokkussentjes zijn ongeveer 6cm hoog en 10cm vierkant. Je borduurt ze op 11 draads stof met verschillende overlopende garens. Om de andere maand komt er een nieuw kussentje uit. De maanden waarin de patroontjes uitkomen zijn: oktober, december, februari, april en juni.

Wil je deze blokkussentjes automatisch binnen krijgen dan kan dat. Geef je op voor de hele serie en wij zorgen ervoor dat je ze ontvangt. Je kunt kiezen uit de volgende opties:

Optie 1: het patroon, een lapje stof (35 x 50cm) en alle garens die gebruikt worden (we sturen geen dubbelingen, als het garen al gebruikt is, ontvang je het 1x). Het patroon kost € 11,50, de stof € 6,25 en de garens zijn € 2,50 per stuk. De totaalprijs is afhankelijk van het aantal kleurtjes dat gebruikt wordt. Je ontvang 10% korting op het geheel als je voor deze optie kiest.

Optie 2: het patroontje en de stof, de kosten hiervoor zijn € 17,75 per blokkussentje.

Optie 3: alleen de patroontjes (kosten € 11,50 per stuk).

De speldjes moeten we apart bestellen en kosten € 17,95 per setje: elk setje bestaat uit vier letters en een motiefje (voor de speldjes geldt geen korting).