De bodem van de doos komt nu in zicht, deze laatste patronen zijn ook weer echt de moeite waard. Jeannette Douglas heeft een prachtige kerstmerklap uitgebracht, geborduurd in warme, traditionale kleuren met diverse garen. Het garenpakketje is echt de moeite waard, een tractatie voor jezelf, prchtige wollen garens van Gloriana, handgeverfde katoenen garens van Sampler Threads en alle kraaltjes etc. die je nodig hebt. Doordat je met wol borduurt, moet je 13dr stof gebruiken. Juist die wol geeft de merklap echt een kerstachtige sfeer.

Jeannette Douglas Designs – Be merry and bright € 18,95

Garenpakketje € 40,00

En we hebben ook een nieuwe ontwerpster ontdekt: Scissor Tail Designs. Er komen nog een paar patronen van haar binnen met de volgende bestellen en ik vind vooral de toepasbaarheid van de patroontjes erg leuk. Je kunt ze bij elkaar borduren, apart, gebruiken voor een lijstje aan de muur, een ornamentje in de kerstboom, een klein bisc0rnus kussentje, speldenkussentje, noem maar op. De eerste twee patronen zijn helemaal gericht op kerst, en met een of twee kleurtjes garen erbij, kun je gelijk beginnen.

donderdag    donderdag2

Scissor Tail Designs – Christmas Trio € 9,75            Poinsettia on the Square € 9,75

Dit prachtige patroon van Hands On Designs had ik al een tijdje op het oog. Het merklapje met alle randjes en het alfabet is heel leuk en ook hierovor kun je weer allerlei toepassingen bedenken. Het ging mij vooral om het 5-puntige kussentje. Wat een geweldig idee! Ik ben er echt helemaal weg van. En het leuke is, in het patroon zitten 8 verschillende paneeltjes. Dat betekent dat je 56 verschillende sterkussentjes kunt borduren (voor de liefhebbers: je vindt de formule om dit te berekenen hier). Dat zijn een heleboel kussentjes ;-).

Hands On Designs – Indigo Star  13,50

Tot slot, onderin de doos, de jaarlijkse santa van Lizzie Kate en haar jaarlijkse ornamentjes. Het is bijna niet te geloven dat dit al het 19e jaar is dat Linda een patroon met 5 ornamentjes uitbrengt. Dit jaar staat er wat minder tekst op, wat voor ons niet-Engelstaligen, wel fijn is. Bij de kerstman kun je gewoon de sneeuwvlokjes borduren ipv de tekst, bij het rendiertje kun je het weglaten en jingle, jingle is denk ik redelijk gebruikelijk voor kerst, dus die kun je laten staan. En anders maak je er kerst 2014 van.

   

Lizzie Kate – Santa 2014 € 5,95                                             Tiny Tidings XIX € 10,50

Zaterdag plaatsen we dus een speciaal berichtje op het weblog en vanaf volgende week komt de inhoud van weer andere dozen aan bod. Gelukkig gaat de aanvoer van nieuwe patronen, stoffen en garens altijd maar door.