De doos is nog steeds niet leeg, dus hier nog weer een aantal patronen die zijn binnengekomen. Vandaag een mengeling van patronen, van heel groot tot klein, van gewoon kruissteekjes tot allerlei speciale steken.

We gaan van start met twee patronen van Keslyn’s. Medaillons zijn 9 kleine vierkantjes waar je uistekend overlopend garen voor kunt gebruiken. De motiefjes op de kruising van de lijnen zijn geborduurd met een speciale steek, daarvoor vind je een zeer duidelijke tekening in het patroon. Uiteraard kun je vierkantjes ook los gebruiken, met z’n vieren als speldenkussentje, 3 op een rij voor een langwerpig speldenkussentje, twee naast elkaar voor een naaldenboekje, enfin, je merkt wel, heel veel mogelijkheden. Cherry Win is helemaal geborduurd in speciale steken. Het doet een beetje kerstachtig aan, maar gebruik je andere kleuren, krijg je een heel ander effect. Alle steken worden uitgelegd met duidelijke tekeningen, soms is het wel handig om even op een proeflapje de steek uit te proberen.

     dinsdag

Keslyn’s – Medaillons € 13,50                                       Cherry Wine € 15,95

De patronen van Ink Circle zitten vol met kruissteekjes, en ik ben altijd weer onder de indruk van de geometrische patronen die Tracy ontwerpt. Ze zijn heel geschikt voor een mooi kleurtje overlopend garen, je kunt ook gaan voor 2 effen kleuren, dan bepaal je zelf waar je welke kleur borduurt. The Big Ship of Life is inderdaad een heeeeeeeel groot schip, de afmeting van het patroon is 341 x 421 kruisjes. Er staan dan ook heeeeeel veel leuke details in. De randjes en motieven lenen zich ook weer goed voor hergebruik bij een ander project. Om je een idee te geven, als je het patroon met 1 draadje borduurt op 16 draads linnen (over 2 stofdraadjes), dan denkt Tracy dat je ongeveer 12 strengetjes DMC nodig hebt of 12-13 strengetjes Gloriana zijde. We hebben het patroon niet op voorraad, maar bestellen het graag voor je.

  

Ink Circle – Bee’s Knees € 15,95                       The Big Red Ship of Life € 23,50 (te bestellen)

Van Lori hebben we een schattig patroontje binnengekregen, vol met kleine kussentjes waar je een vogeltje op borduurt en de initiaal van een speciaal iemand. Je kunt de kussentjes verder versieren met een paar mooie knoopjes of bedeltje. De stofjes en garens die Lori heeft gebruikt zijn in de “primitive” stijl, dat komt soms een beetje donker over. Aangezien Vonna een foto had van kussentjes die iemand al had geborduurd, heb ik die er ook maar bij gezet. Ideaal om je restjes garen en stof op te maken en iemand heeel blij te maken met een klein kussentje.

    dinsdag

La D Da – Soul Birds € 13,50

Tot slot nog een heel grappig patroontje van The Trilogy. Er zijn al diverse patroontjes in de Happy …. Day serie verschenen en dit uiltje vind ik echt heel grappig. Je krijgt het bedeltje dat voor de O staat er ook bij. De letter is ook op het patroon te vinden, dus wil je ‘m nog een keer borduren, dan kan dat zo.

The Trilogy – Happy Woo Woo Day met bedeltje  € 8,75

Morgen gaan we verder met de doos, er zit nog wel het nodige in ;-).