Naast de fantastische stoffen van Zweigart, brengen ze ook kleine boekjes (voor een klein prijsje) uit. De boekjes hebben verschillende thema’s en vaak vind je er ook inspiratie in (en instructies) voor de afwerking. Zweigart heeft zelf een ontwerpafdeling waar drie dames steeds bezig zijn met het bedenken van nieuwe thema’s en patronen. Tijdens onze rondleiding hebben we hun atelier mogen bekijken en een gevoel van herkenning ging gelijk door ons heen. Overal lagen stofjes, draadjes, kleurcombinaties, tekeningen, kortom, het leek wel een beetje op mijn “atelier” ;-). Ik heb bij alle boekjes het aantal pagina’s vermeld, leek me wel handig.

Het kerstboekje van 2014 was in Keulen al aangekondigd en we vonden het nog steeds net zo leuk als toen. Geen traditionale kerstkleuren, maar meer in de pastelrichting. Echt weer eens iets anders. En houd je daar niet van, dan kun je de kleuren eenvoudig omzetten naar rood, groen en goud.

kerst2014

Weihnachten 24pg € 5,95

En het allernieuwste boekje, zo nieuw zelfs dat ze het na moesten sturen, gaat over poezen. Miss Murphy was helemaal in de wolken. Allerlei poezen, van lief tot grappig, van levenecht tot stripfiguurtjes.

Cats

Cats 24pg € 5,95

Op het gebied van babypatroontjes en patroontjes voor speciale gelegenheden heeft Zweigart ook een aantal boekjes. Ik ben altijd op zoek naar patroontjes die net even anders zijn. Een kinderkamer anno 2014 ziet er toch anders uit dan een uit 1982. En wat is er nou leuker dan een zelf samengestelde geboortelap? Je kunt het net zo persoonlijk maken als je wilt. Deze boekjes bieden voldoende inspiratie voor een mooi klein lapje.

baby

Baby 12 pg € 3,15

familienfeste

Familienfeste II 28pg € 7,90

En dan misschien wel mijn favoriete kategorie, de net een beetje anders patroontjes, een beetje eigenzinnig, niet helemaal levensecht, patroontjes waar ik vrolijk van word. En patroontjes die je in allerlei kleurtjes kunt borduren. Het eerste boekje is echt een van mijn favorieten, de bloemetjes vind ik zo leuk. Pak je garendoos en leef je helemaal uit. Heerlijk freubelen op een klein lapje, wat wil een mens nog meer.

bloemendieren

Trentino 20pg € 5,95

Nog zo’n heerlijk boekje met rijgwerk, deze blokjes borduur je dus niet met kruissteekjes maar met rijgsteekjes. Heerlijk ontspannend.

doorsteken

Inrijgsteek 12pg € 2,95

Het volgende boekje is een beetje van alles, leuke blokjes die je in allerlei kleurtjes kunt borduren voor speldenkussentjes, schaarhangertjes of kaartjes. Maar ook heel eigenwijze kippetjes en prachtig rozenpatroontjes.

blokjesenrozen

Modern Countrylife 20pg € 5,95

En dan een combinatieboekje met kruissteekpatroontjes en sticheriepatroontjes. Op het binnenblad vind je alle stitcheriepatroontjes inclusief een volledig alfabet. Het is een strijkpatroon dat je meerdere keren kunt gebruiken. De borduurpatroontjes kun je natuurlijk eindeloos gebruiken ;-).

combiboekje

Landhaus Ideen 12pg € 3,50

Uiltjes zijn de laatste jaren heel populair, voor  mijn gevoel zit het ‘m vooral in de ogen, daar kun je zoveel verschillende uitdrukkingen mee geven. En je hebt ze in allerlei vormen en maten. In dit boekje staat naast verschillende uiltjes ook nog appels en peren, bloemetjes en patroontjes voor knopen die je zelf met je borduurwerkje maakt, helemaal gericht op de jeugd (YOLO bijvoorbeeld).

uilen

Linda fuer Einsteiger 12pg € 2,95

Het kerstboekje van vorig jaar mocht ook niet ontbreken. Wat is het toch met kerstboekjes? Ik blijf het een plezier vinden om ze door te bladeren en inspiratie op te doen voor de kerstdagen. Dit boekje staat tjokvol met kerstpatroontjes, van kerstbomen tot engeltjes, van een kerstalfabet tot sterren, van kerstpakjes tot rendieren.

kerst2013

Weihnachtszeit 28pg € 7,90

Dat ik gek op huisjes ben is inmiddels wel bekend. En als er dan een boekje is waarin huisjes staan en abstracte blokjes, dan ben ik helemaal verkocht. Voor steutelhangers, speldenkussentjes, kaartjes, boekenleggers, je kunt hier zoveel kanten mee op. De beige gestreepte stof hebben we niet in de winkel, mocht je daar belangstelling voor hebben, laat het ons dan weten.

kleineblokjes

Lugana Linea 12pg € 2,95

Al een aantal jaren heeft Zweigart een heel mooi boekje over Myreshka borduren. Deze Russische techniek is erg leuk om te doen en heel geschikt voor o.a. tafelkleden, lopers en kussens. Je kunt bijvoorbeeld kleur op kleur borduren, maar denk ook eens aan onze overlopende Watercolours en Wildflowers garens. In het boekje vind je duidelijke instructies en een aantal verschillende vullingen. En vind je een tafelkleed wel een heel groot project, je kunt er ook kleine speldenkussentjes van maken.

myreshka

Myreshka 12pg met binnenkatern met uitleg en patronen € 7,90

We hebben diverse klanten die zelf een poppenhuis aan het maken zijn. Ik vind het steeds geweldig om te zien hoe alles keurig op schaal wordt nagemaakt. Voor diegenen die een poppenhuis liever borduren, heeft Zweigart dit boekje, waar dit poppenhuis in twee kleurstellingen in staat en nog een aantal extra kamers. Genoeg inspiratie dus.

poppenhuis

Puppenhaus met binnenkatern € 28pg € 7,90

En dan een geweldig boekje voor alle rozen- en bloemenliefhebbers. Ik ben zelf niet zo van de bloemetjes borduren, dat wil zeggen, van die levensechte bloemetjes. Maar dit boekje!!! Echt helemaal te gek. Rozen in allerlei kleuren, vormen en soorten. Van levensecht tot stylistisch, van romantisch tot Jugendstil, van groot naar klein, van rozenknopjes tot rozen in volle bloei, van een enkele roos tot een bouquet en alles er tussenin.

Rozen

Rosengruesse  36pg € 7,90