Bij Vaupel & Heilenbeck hebben we ook even bijgepraat met Regina van Der Feine Faden. Zij borduren hun patronen bijna altijd over 1 draadje en dan niet met een heel kruisje, maar in petit point. En als je dan op 10 draads stof van bijvoorbeeld Weddigen borduurt, krijg je een prachtig miniatuurtje. Als je een half kruisje borduurt, gebruik je 2 draden, bij een heel kruisje gewoon 1 draadje. En de kleuren kun je natuurlijk heel makkelijk aanpassen.

Op de voorkant van het Zigzag patroon staan 4 verschillende uitvoeringen van dit basispatroon. Het patroon bevat de basis, en met hulp van de foto’s kun je zo allerlei variaties maken. Sommerlaune hebben we al eerder gehad in de winkel gehad en ik blijf al die kleine bloemetjes een lust voor het oog vinden.

  

Zigzag 1 €  11,50                                      Sommerlaune € 13,50

Het rode merklapje is een mooi voorbeeld van hoe een miniatuurtje eruit komt te zien over 1 draadje. Ik vind de vakvullingen erg leuk, die kun je natuurljk ook gewoon gebruiken voor een kaartje, schaarhangertje of speldenkussentje. Falling in Love is het enige pakket dat we hebben meegenomen, het patroon is over 12-18 maande pas beschikbaar. En deze vrolijke hartjes moesten gewoon mee.

  

Rund ums M € 13,50            Falling in Love pakket met 10dr linnen en DMC garen € 29,00

Het kersttafereeltje vond ik heel schattig, juist door de kleuren die gebruikt zijn. Voor de sterretjes kun je Petite Treasure Braid van Rainbow Gallery gebruiken, dat is mijn favoriete metallic garen. Want een beetje glitter mag wel bij een kerstpatroontje. Tot slot nog een hartjespatroon, ik zie het al helemaal voor me als een regenboog-aan-kleuren hartjes project. Pak gewoon je garendoos erbij en begin! Echt een werkje voor de zomer, als je eenmaal een hartje hebt geborduurd, kun je je daarna helemaal concentreren op de kleuren.

 

Zimt & Koriander € 11,50                     Herzensangelegenheit € 11,50