35 nieuwe kleuren van DMC – deel 2

Je kunt de kleurtjes natuulijk afzonderljk kopen of de hele set tegelijkertijd bestellen (de strengetjes kosten € 1,35 per stuk), maar…….. er is ook een prachtig blik waarin je deze kleurtjes kunt ontvangen. Het blik is goudkleurig en 35 x 20 x 1,3cm. Je zou zo willen beginnen met kleuren. Door de ruime afmeting kun je dit blik uitstekend gebruiken om weer een borduurproject in op te bergen. En wat een bijzondere herinnering heb je dan aan deze introductie. Je krijgt er ook nog twee patroontjes bij. Een blik met alle 35 nieuwe kleuren kost € 43,50.

2017DMCblik

Het is natuurlijk geweldig dat die 35 nieuwe kleuren er straks zijn, maar het liefste willen we dan ook zien hoe je die kleuren kunt gebruiken en wat voor effect ze geven aan je borduurwerk. Gelukkig heeft DMC daar ook aan gedacht ;-). Er komt namelijk een boekje uit waarin 12 patronen staan die deze nieuwe kleuren gebruiken. Je vindt hier patroontjes in Ingo Weisbarth, Leslie Teare, Madame le Fee, Renato Parolin, Maria Diaz, Marie Suarez, Marie-Thérèse St. Aubin, Veronique Enginger, Marie-Anne Rhetoret-Mélin, Emily Peacock, Jenifer Lentini en Hannah Sturrock. Het boekje kost € 5,95 en hieronder zie je alvast een paar patroontjes.

2017DMCMAR 2017DMCMS

2017DMCMTsA 2017DMCVE

En DMC heeft ook gedacht aan een nieuwe kleurenkaart.  Speciaal voor de introductie van deze kleuren, kun je nu de gehele DMC kleurkaart met echt garen bestellen voor € 22,50. Daar zitten dan gelijk de 35 nieuwe kleuren ook bij in. Dan kun je altijd thuis bekijken welke kleur je nog nodig hebt, of welke kleur goed bij je patroon zou passen. Ik heb heel lang geleden mijn eerste DMC kleurkaart gekregen van mijn oma en die gebruik ik zelf nog steeds. Inmiddels missen er natuurlijk wat kleurtjes, maar goed, daar heb ik dan de kleurkaart uit de winkel voor. Ik vond het destijds echt een investering maar ik heb er zoveel plezier van. Toen ik nog in Nijmegen woonde gebruikte ik de kleurkaart om aan te geven welke kleur mijn nieuwe broek had en mijn moeder wist dan precies waar ik het over had.

2017DMCcolor

 

Morgen nog een aflevering over deze nieuwe kleuren.

One thought on “35 nieuwe kleuren van DMC – deel 2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *